maandag 15 februari 2016

De nationale gezondheidsbeurs

Eens per jaar vindt er in de Utrechtse Jaarbeurs de nationale gezondheidsbeurs plaats.
Dit jaar had mijn eigen"juf" ook een eigen standje en heeft ze welke beursdag geopend met 2,5 minuut planken met alle deelnemers van de plankchallenge. 

De uitgelezen kans voor mij om naar anderhalf jaar eindelijk mijn juf te ontmoeten.

Afgelopen donderdag ben ik 's middags vanuit Enschede doorgereisd naar het midden van het land voor een beursdagje. Helaas kon ik niet bij het planken in de ochtend aanwezig zijn vanwege school verplichtingen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Al bij binnenkomst liep ik mijn eerste maatje tegen het lijf, en na een korte plaspauze had ik al snel de stand van Jacqueline gevonden waar het al een gezellige drukte was. Na alle maatjes begroet te hebben en uiteraard kennis gemaakt te hebben Jacqueline ben ik samen met een aantal maatjes de beurs over gelopen.
Wat zo bijzonder is aan dit maatjes verband is dat we elkaar eigenlijk helemaal niet kennen, maar we toch alles van elkaar weten. Zelfs de maatjes die je nog nooit hebt ontmoet herken je meteen in de mensenmassa. Het voelt allemaal heel vertrouwelijk.

En ja wat doe je dan zoal op een gezondheidsbeurs? Ten eerste eten. heel veel eten. Bij verschillende stands kon je allerlei gezonde lekkernijen, hapjes en sapjes proeven. Daarna nog een heerlijke massage gehad door middel van een massagekussen, en tussendoor ook nog inspiratie opgedaan voor school bij verschillende stands met textiele producten van natuurlijke materialen. Zo was er onder andere een standje met prachtige yoga kleding gemaakt van bamboo. Echt heel mooi, en bamboo is ook echt een heerlijke grondstof. Maar helaas was die kleding wel een beetje ver boven mijn studentenbudget maar heb toch even een kaartje meegenomen van het bedrijf. Je weet nooit waar het handig voor is.

Uiteraard moet je op de gezondheidsbeurs ook sportief doen. Dus na een (enigszins onhandig) ritje op de lopifit (onder begeleiding van Olga Commandeur van Nederland in beweging) nog even springen op de trampolines.
De kangoojumps zagen er ook verleidelijk uit maar ik ben bang dat mijn enkels daar niet blij van worden en ook de hoelahoops heb ik gelaten voor wat ze zijn omdat ik dan toch een beetje het gevoel heb voor schut te staan. (ook doordat er verder op het moment dat ik daar was aangekomen helemaal niemand anders stond te hoepelen)

Nadat er afscheid genomen was van iedereen en ook nog even Kim Holland gedag te hebben gezegd, en een tas vol lekkers, foldertjes en tijdschriften begon te reis terug naar huis.

Tot volgend jaar.


Foto: Planken onder leiding van Jacqueline van Dijk.
Auteursrechten: De nationale gezondheidsbeurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten