zaterdag 2 mei 2015

Confrontatie

1 april, was mijn laatste blog. inmiddels al meer dan een maand geleden. Het was dan ook niet mijn maand. In februari en maart zo goed als stilgestaan en afgelopen maand een terugval gehad. Ik kon mezelf niet tot sporten aanzetten, en heb dan ook amper mee gedaan met de challenge. Ook het gezond eten stond op een laag pitje. Snoep, drop, chips en andere lekkernijen waren weer even volop aanwezig. En waarom? Dat kan ikzelf ook moeilijk verklaren.

Inmiddels is het mei en heb ik mij vol goede moed weer aangemeld voor de nieuwe challenge.


 Deze maand staat in het teken van shapen. (en Indonesisch koken, maar dat 8is niet zo mijn ding) En ik wil er weer helemaal voor gaan.

Afgelopen week stond ik in een lingeriezaak in het pashokje om een aantal nieuwe bh's te proberen. En iedereen kent het wel. ik stond daar voor spiegel (in heel slecht licht, waarom doen ze dat toch) en ik schrok van wat ik zag. Wat ik zag was een dik, lichaam, te veel vet op de buik en heupen, striae, littekens en meer onaangenaamheden. En dat was mijn eigen lichaam waar ik naar keek. Pashokjes zijn zo confronterend. Maar misschien precies wat ik even nodig had. Want ik ben de enige die dit lichaam kan veranderen. En hoewel ik ook wel weet dat ik niet heel dik ben, en dat bijna elke vrouw wel striae heeft liet mijn spiegelbeeld mij iets zien wat ik niet wil zien.

Resultaat er is ene knop om. Ik heb me weer (na vele maanden) aangemeld bij het zwembad om elke 2 weken een uur te gaan zwemmen, de nieuwe challenge, grijp ik met beide handen aan en al het snoep is de deur uit. De eerst volgende keer dat ik in een pashokje sta, wil ik iets anders zien. en als extra stok achter de deur ga ik mijn vorderingen bijhouden. Hier op internet waar het voor niemand verborgen is.

De knop is weer om, en ik ga er helemaal voor. Wich me luck. Geen opmerkingen:

Een reactie posten