vrijdag 20 februari 2015

Ritme

Druk, druk, druk zo zal ik in het eerste opzicht de laatste weken omschrijven.
Maar eigenlijk klopt dat helemaal niet echt. want als ik eerlijk ben en kijk naar wat ik de afgelopen tijd allemaal gedaan heb, is dat nog niet eens zo heel veel. en toch voelt het alsof ik het ontzettend druk heb. Dit komt door een nogal grote verandering in mijn dagelijkse leven. (en ik hou helemaal niet van veranderingen) Van een relaxt studenten leventje (lees: elke dag pas om half 1 op school te hoeven zijn en om kwart voor 4 weer buiten staan) naar een fulltime baan (stage) dat is best wel even wennen. even omschakelen. en ik merk, en weet ook van mezelf dat dat nu eenmaal wat tijd nodig heeft. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik er precies twee weken stage opzitten.
Het zware aan deze stage is niet het werk op zich, want vooral de eerste weken is het toch vooral meekijken, en het is het super leuk en gezellig op stage maar de dagen die ontzettend lang lijken te duren. de reden hiervoor reizen. ik ben elke dag twee uur onderweg om op stage te komen en ook weer twee uur onderweg om weer thuis te komen. want concreet inhoud dat elk dag om 5 uur mijn wekker afloopt, ik om kwart over 6 op mijn fietsje zit, en ik tussen kwart over 7 en half 8 weer binnen te komen lopen.Ik zal meteen maar even de meest gestelde vragen van de afgelopen tijd even beantwoorden
1. waar loop je stage? 
-Ik loop stage in Amsterdam om het hoofdkantoor van Hema op de afdeling productkwaliteit textiel.

2. vind je 2 uur reizen niet ver?
-We wonen in Nederland. Theoretisch gezien is niks echt ver weg. daarbij ben ik als ik naar school ga even lang onderweg. Met als enige verschil dat ik dan niet elke dag van die lange dagen heb, maar ik geloof dat dat vanzelf wel went. ik heb het al eens eerder gedaan.

3. Waarom ga je dan niet op kamers?
- Grappig want mijn halve klas zit inmiddels geloof ik wel op kamers in Amsterdam. Maar nee dat is niks voor mij. In mijn eentje in een vreemde grote stad (ik ben echt een dorpsmeisje) daarbij red ik dat financieel niet + dat ik natuurlijk samenwoon met mijn vriend en dan ga je toch niet makkelijk (althans ik niet) voor een half jaar ergens anders wonen.

nee ik geloof echt dat het op een duur vanzelf went. en zoals eerder gezegd ik heb het vaker gedaan, mijn vorige stage een paar jaar geleden nog tijdens mijn vorige opleiding was ook in Amsterdam en toen reisde ik ook elke dag heen en weer. Het went vanzelf.

Dit alles heeft ook invloed op mijn sportgedrag, dat is de afgelopen week ronduit slecht te noemen. Voorheen deed ik de oefeningen altijd in de ochtend. vaak al meteen om 7 uur wanneer de oefeningen online kwamen. Nu zit ik rond die tijd al lang in de trein en bij thuiskomst 's avonds heb ik er eigenlijk geen puf meer voor. De oefeningen bestaan voor mij gewoonlijk uit pilates, tabata, stretch, gewichtjes en boks oefeningen. En ik moet bekennen dat ik de afgelopen week niet meer heb gedaan dan een paar minuutjes pilates.
een voordeel is wel dat ik nu toch wel meer een ritme heb. Ik ontbijt elke dag rond dezelfde tijd, lunch rond dezelfde tijd en heb tussendoor weinig gelegenheid om te snoepen (wat ik heel eerlijk nooit helemaal heb kunnen stoppen) Vanmorgen even op de weegschaal gesprongen en tot mijn vreugde toch iets afgevallen. Het is niet veel, en het gaat niet snel maar alle beetjes helpen. De weegschaal heeft al geruime tijd de 80 kilo niet meer aangeraakt en daar ben ik blij om. Elke gram naar beneden is weer een stapje dichter bij mijn streefgewicht. En zoals elke keer nadat ik een gewichtsafname heb geconstateerd, ben weer ontzettend gemotiveerd om door te gaan.
En gelukkig zijn mijn personal trainer en mijn maatjes het daarmee eens want ook in maart staat er weer iets op het programma maar daar kom ik nog op terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten