maandag 26 januari 2015

Terug in de race

Inmiddels ruim twee weken na de operatie. Dit houdt in dat ik weer terug in de race ben. Ik mag nog niet alles en moet natuurlijk wel mijn teen goed in de gaten houden maar ik kan in ieder geval het meeste van de oefeningen weer doen. Alleen rennen en springen moet ik nog even mee uitkijken aangezien het wondje nu wel soort van dicht zit, maar doordat het niet gehecht is kan hij ook redelijk makkelijk weer openspringen.

Vorige keer had ik al laten zien dat ik lekker ben wezen online shoppen in de uitverkoop van de H&M er ontbrak alleen nog 1 ding namelijk sportschoenen. Vanwege moeilijke voeten koop ik die nooit online want grote kans dat ze terug gestuurd moeten worden, dus nu ik weer op pad mag meteen even een bezoekje gebracht aan de schoenenwinkel. Met kerst had ik een een fashioncheque gekregen en die kwam nu mooi van pas.
De Facebook challenge loopt al sinds september en een groot deel van de deelnemers doen dan ook al vanaf september mee. We zijn een ontzettende leuke groep heel diverse vrouwen (en een enkele man) die in de afgelopen maanden heel wat met elkaar gedeeld hebben. En hoewel wij ook wel weten dat op internet niks echt anoniem is geeft het idee van een besloten groep toch een zekere veiligheid waarin we veel persoonlijke dingen met elkaar delen. En hoewel we allemaal heel verschillend zijn zitten we toch een beetje in hetzelfde schuitje. We willen (bijna) allemaal nog wat kilootjes kwijt, we willen een strakker lichaam, een gezondere levensstijl en toch lekker blijven eten. Daarbij hebben we ook allemaal te maken met dezelfde obstakels. Gezond eten is duurder, gezinsleden die wel achter je staan maar niet actief meedoen (in mijn geval een vriend hebben die naast me op de bank terwijl ik daar met een handje walnoten zit een zak van mijn favoriete chips opentrekt), tijdgebrek, en mensen die het hele idee  van gezond willen eten gewoon niet lijken te willen begrijpen.
Doordat we zoveel met elkaar delen en we elkaar juist wel heel goed begrijpen krijg je een band met elkaar. En aangezien we inmiddels al een paar maanden op deze manier met elkaar om gaan hebben we ook echt het idee dat we elkaar kennen en ontstaan er zelf vriendschappelijke gevoelens.
Je gaat eens navraag doen van goh, waar woon jij? en dan kom je tot de ontdekking dat die ene leuke vrouw met wie je al maanden recepten uitwisselt een paar straten verderop blijkt te wonen. en zo (ongeveer) is de eerste ontmoeting van een aantal "maatjes" (zoals we elkaar noemen) ontstaan. En ja als er een schaap over de dam is dan volgen er meer luidt het spreekwoord dus de ene meeting na de andere wordt door een aantal initiatiefnemers georganiseerd.

13 januari stond er een meeting op de evenementenlijst in Apeldoorn. Op een dag dat ik niks te doen had (nou goed eigenlijk moet ik studeren maar toe maar)  en nog geen uurtje reizen bij mij vandaan. Dus zo kwam het dat ik 's morgens om half 10 in de trein zat op weg naar Apeldoorn om daar 5 maatjes te ontmoeten. Stiekem moet ik bekennen dat ik het heel eng vond. Ik ben nu eenmaal niet echt een mensen mens, en iets voor mij onbekends doen is een enorme drempel maar het voelde goed en ik was echt bang dat ik spijt zou krijgen als ik niet zou gaan, dus daar ging ik. En wat was het ontzettend leuk!

In het begin even wennen want ja in het echt elkaar spreken is toch heel anders dan via internet maar er is geen enkel moment een pijnlijke stilte gevallen of een ongemakkelijk moment geweest. Het was alsof we al jaren met elkaar om gingen.

na even door de stad te hebben gelopen zijn we lekker en heel gezond gaan lunchen. Een va de maatjes wist een eettentje in het centrum van Apeldoorn waar alles verantwoord was wat er op de kaart staat. En echt dat is echt een aanrader. Het wordt mijn vaste lunchadresje voor als ik weer een keer in de buurt ben.

Even reclame makenDe beste omschrijving voor Central Park is een gezellige gezonde huiskamer. Het straalt een bepaalde huiselijkheid, warmte en gezelligheid uit. Ook ontzettend leuk is dat eigenlijk alles in het zaakje te koop is tot het meubilair aan toe. Naast de gezelligheid werken er ontzettend leuke, lieve en enthousiaste mensen.
Op het menu staan heerlijk broodjes en salades die stuk voor stuk verantwoord zijn. Vooral de spelt broodjes en de quinoa salade trokken meteen de aandacht. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een heerlijke salade met geitenkaas, walnoten en biologische honing. echt een aanrader.
Na afloop werden we nog verrast met deze overheerlijke gezonde chocoladedrankjes.
Dus ben je een keer in Apeldoorn loop dan zeker even de Kapelstraat in waar je dit heerlijke eettentje vindt.


Helaas komt aan al het goede een einde en was deze ontzettend leuke dag veel te snel voorbij.
Er staan nog een heleboel andere meetings gepland en ik ga toch maar eens in mijn agenda kijken of ik niet nog een keer mijn maatjes kan ontmoeten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten