vrijdag 30 januari 2015

Hocus Pocus PILATES pas...

..... Ik wou dat ik iets slanker was.

Januari loopt alweer tegen het eind. Inmiddels zijn we alweer helemaal gewent aan het idee dat we in 2015 leven en zo langzaamaan krijgen we (ik in ieder geval)  weer zin de lente.

Afgelopen maand is helaas niet gegaan zoals ik had gehoopt. Mijn teen is nog steeds een probleem (binnenkort weer terug naar de huisarts, genezing verloopt niet zoals zou moeten) en regelmatig echt vreetaanvallen gehad. En waarom of waardoor? Ik zou het niet weten. Baal er ook ontzettend van dat ik mijn zelfbeheersing even helemaal kwijt was, en dat terwijl ik toch echt ontzettend gemotiveerd was en ook nog steeds ben. Maar met februari voor de deur is er een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Gelukkig is onze coach Jacqueline het na 5 maanden nog niet zat om ons te voorzien van nieuwe oefeningen en tips en tricks. Al halverwege maand komt de vraag, wat doen we volgende maand? Jacqueline heeft al snel aangegeven niet te stoppen met haar online Facebook coaching programma. En hoewel ze er verder nog helemaal niks over had gezegd over het hoe en wat waren eigenlijk alle deelnemers meteen enthousiast. en afgelopen week kwam ze met het verlossende woord. Voor februari staat er op het programma Pilates.

Nu heb ik wel eens een pilates-les gevolgd en moet zeggen dat ik erg blij ben dat we dit de komende maand gaan doen.

Wat is Pilates?
 Pilates is een trainingsconcept, welke er op gericht is het hele lichaam te stretchen, versterken en in balans te brengen. Het gehele lichaam wordt bij iedere beweging betrokken. Kortom: fitness vanuit een ander perspectief!
(bron: http://www.aerofitt.nl/training/pilates/)
Veder is er een tijdje terug ook via Jacqueline een hardloop pilot gecreƫerd, Van powerwalk tot hardlopen. Nu wou ik al vaker gaan hardlopen maar zonder goede instructies werkt dat bij mij niet. Hoewel de pilot al volop bezig ik, begin ik ermee zodra mijn teen dat toelaat. Ben erg benieuwd of ik het nu wel vol ga houden.

Een andere extra challenge voor februari is de hoelahoep challenge. Ik twijfel nog of dit iets voor mij is, dus ik sta nog even op misschien. Ik hou  jullie op de hoogte.

Interesse om ook deel te nemen aan de pilates, hoelahoep of de hardloop pilot? check: http://www.jacquelinevandijk.nl/

Ook mijn fitness artikelen worden steeds een beetje meer uitgebreid. Laatst al de H&M leeg geshopt en nieuwe sportschoenen gehaald. Nu zag ik laatst bij Lidl een setje met fitness elastiek (resistance bands) Voor maar 6 euro. Dus ook meteen meegenomen. (en ja uiteraard in het roze) en bij de Kruidvat ook maar meteen een stappenteller gekocht want ook die stond al langer op mijn verlanglijstje.

Nu ben ik eigenlijk alleen nog opzoek naar iets zwaardere gewichtjes (anderhalve kilo) in het roze. En dan ook graag een beetje binnen studenten budget. Dus mocht je wat weten dan hoor ik het graag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten