donderdag 1 januari 2015

Happy New Year.1 januari 2015 alweer. wat gaat de tijd toch snel.

Om maar te beginnen wil ik iedereen een heel fijn, leuk, gezellig, mooi, gelukkig, sportief en gezond nieuw jaar wensen.

1 januari, de dag dat veel mensen een start maken met en aantal goede voornemens.
En aangezien ik erg hou van tradities en clich├ęs heb ik ook een aantal goede voornemens  op een rijtje gezet.

Studie gerelateerd
1. Mijn minor voldoende afsluiten
2. Een goede stageplaats vinden en deze ook goed afsluiten
3. wegwerken van mijn studieachterstand

Liefde, vrienden en familie gerelateerd
4. Gelukkig blijven met mijn vriend
5. Mijn omaatje vaker bezoeken
6. Gezellige dingen blijven ondernemen met mijn lieve vriendinnetjes

Sportief en gezond gerelateerd
7. Actief mee blijven doen met de Facebook challenges (waar er hopelijk nog heel veel van volgen,maar in ieder geval in januari)
8. Het voor mij magische getal van 70 kilo bereiken.
9. .......
Deze laatste houd ik nog even voor mezelf. Ik ben helaas hiervoor afhankelijk van andere, maar zodra er meer duidelijkheid en zekerheid over komt, zal ik hier zeker op terug komen.  Ik ga er in ieder geval mijn uiterste best voor doen.Naast het maken van goede voornemens is 1 januari natuurlijk ook meteen de dag om met deze goede voornemens te gaan beginnen. Sportief en gezond gerelateerd houdt dit in dat vandaag de nieuwste challenge is gestart. SPORT en EET JEZELF MOOI, SLANK & GELUKKIG

Ik heb er zin en ben er helemaal klaar voor. Natuurlijk moeten de vorderingen komende maanden worden bijgehouden. Met het eindresultaat als doel en een aantal kleinere tussen doelen om de motivatie te behouden en bij te kunnen houden of we nog op de goede weg zijn.
Nu was mijn doel in december niet zozeer gewicht verliezen maar meer op gewicht blijven. Realistisch naar mezelf toe wist ik dat in de maand van alle lekkernijen met bijbehorende verplichtingen waarbij eten centraal staat bijna onmogelijk was om gewicht te verliezen. Daarom heb ik gekozen om door een combinatie van blijven bewegen, oefeningen doen, sporten en wel bewust te blijven van alles wat ik in mijn mond stop zo goed mogelijk op gewicht te blijven.
Om nu in januari weer er voor de volle 100 procent er tegen aan te kunnen gaan, moest ik de december-schade analyseren en heb ik vanmorgen weer de stap op de weegschaal gezet.

80, 5 kilo.
1 december was mijn gewicht precies 80 kilo, wat inhoud dat ik dus in december 0,5 kilo ben aangekomen. maar toch vanaf vandaag moet dat getal weer omlaag.


Het gaat gaat zwaar worden, ik zal af en toe afzien en ik ben er nog lang niet maar door mezelf te blijven motiveren en met de steun van mijn omgeving en die van de mede challenge deelnemers weet ik dat die 70 kilo haalbaar is.

Niet onbelangrijk: (bijna)  alle namen die genoemd zullen zijn verzonnen om privacy redenen. Berichten overgenomen van leden van de Challenges zullen alleen geplaatst zijn wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Omdat de leden van de Challenges betalen om er aan deel te mogen nemen, zal ik op mijn blog geen concrete oefeningen of recepten neerzetten. 
Meer informatie over de Challenges of een gezondere levensstijl kijk op
Geen opmerkingen:

Een reactie posten