maandag 29 december 2014

Op naar een gezond 2015

Welkom bij het het allereerste bericht van mijn allernieuwste blog.

Laten we even bij het begin beginnen. Eind augustus 2014. Na een heerlijk zomer waarin ik mij tegoed heb gedaan aan allerlei lekkernijen besloot ik de schade eens te analyseren door een stap op de weegschaal te zetten. Tot mijn grote schrik wees deze richting de 90! Kilo. 90. Ik geloof niet dat ik ooit zo zwaar was geweest. Acuut ging er een knop om. Er moesten echt wat kilo's af.
Een paar dagen laten zag ik geheel toevallig op mijn Facebook tijdlijn iets voorbij komen wat mijn aandacht trok. Een van mijn vrienden ging naar een strakke buik challenge evenement.
Na enig onderzoek kwam ik te weten dat het ging om een Facebook groep waarbij elke dag in september een filmpje geplaatst zou worden, waarin en personal trainer een buikspieroefening voor zal doen, met als doel dat de deelnemers dit thuis na zouden doen met als resultaat een strakkere buik aan het eind van de maand. Na een enkele seconde van twijfel klikte ik op deelnemen.

1 september begon de eerste challenge dag. Een van de vele die zouden volgen. Want na de strakke buik challenge volgde er in oktober de Strakker en slanker challenge, in november een maatje minder en een been en billen challenge en in december een Xmas challenge. En elke dag doe ik sinds die eerste dag in september trouw mijn oefeningen. (Ok√© bijna elke dag) naast de oefeningen ook begonnen met elke dag een ontbijt, chocolade en drop werden vervangen door walnoten en lijnzaad is  een tijdje ook standaard in huis. Resultaat op 1 december 80 kilo. In 3 maanden tijd was ik 10 kilo afgevallen zonder het idee te hebben dat ik daar heel veel moeite voor heb moeten doen, volgende doel? 70 kilo. Hoe? De januari challenge.

Hier op mijn nieuwste blog zal ik vertellen hoe de strijd tegen de kilo's vordert.
Ik weet dat het net als de afgelopen maanden niet altijd makkelijk zal zijn, en dat ik ook zeker zo nu en dan zal bezwijken voor al het lekkers. Maar met vallen en opstaan moet het lukken. Ik ga ervoor.

Niet onbelangrijk: (bijna)  alle namen die genoemd zullen worden zijn verzonnen om privacy redenen. Berichten overgenomen van leden van de Challenges zullen alleen geplaatst zijn wanneer hiervoor toestemming is gegeven. Omdat de leden van de Challenges betalen om er aan deel te mogen nemen, zal ik op mijn blog geen concrete oefeningen of recepten neerzetten. 
Meer informatie over de Challenges of een gezondere levensstijl kijk op

5 opmerkingen:

 1. Leuk, allemaal positieve ervaringen van de challenges van Jacqueline van Dijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven Kim. Ja wij zijn een top groep!! Ben benieuwd naar jouw volgende verhaal! Succes. Knuf Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen Kim
  Je eerste blog slaat volgens mij op veel leden van de groep zeker op mij
  ik ben nieuwschierig hoe jij het in de nieuwe challenge gaat doen ik hou je blog bij in de gaten
  groetjes Eugenia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk Kim, heel herkenbaar verhaal. Met jou en mij zijn er veel begonnen op 1 september. Maar nog meer zijn er in november ingestapt volgens mij. We zijn een erg leuke club met zijn alle. Lekker samen sporten maar toch individueel. I ga je volgen.
  Heel veel succes met je blog.gr. Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kim wat kun jij leuk schrijven zeg heel beeldend.Ik ga je volgen. Groetjes, Yvonna

  BeantwoordenVerwijderen